Hulp nodig? 085 237 64 00

Kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hun heen en zijn constant bezig deze te ontdekken. Hierdoor kunnen de meest simpele meubelstukken en huishoudelijke artikelen al een potentieel gevaar vormen. Ook de koorden en kettingen van binnenzonwering en raambekleding. Jonge kinderen kunnen gewurgd worden door lussen in trekkoorden, kettingen, banden en binnenkoorden die aanwezig zijn voor de werking van het product. Koorden kunnen rond de nek van kinderen gewikkeld raken. Houd bedden, wiegen en meubels weg van binnenzonweringkoorden. Knoop de koorden niet samen en zorg ervoor dat de koorden niet draaien en een lus vormen.

Binnenzonwering met een bedieningskoord

Bij binnenzonwering/raambekleding met bedieningskoord is het verplicht een koordkikker te gebruiken. Het koord wordt strak om de koordkikker gewikkeld, zodat de lus niet loshangt. De koordkikker moet in staat zijn om alle koorden vast te houden als de binnenzonwering volledig is ingetrokken.

Vereisten koordkikker

Binnenzonwering met een bedieningsketting

Bij binnenzonwering/raambekleding met bedieningsketting is het verplicht een veiligheidshaak te gebruiken. Een veiligheidshaak zorgt ervoor dat de bedieningsketting tegen de muur wordt bevestigd.