Hulp nodig? 085 237 64 00

Plaatsing van rolluik op de muur (HTF geleider)

rolluik_montage_aMeet de breedtemaat in cm tussen de muren in. Tel hier 11 cm bij op (2 x zijgeleider van 5,5 cm). U heeft nu de juiste breedtemaat. Meet de hoogte van het kozijn van bovenkant muur tot aan de vensterbank in cm. Tel hier de maat van de kast bij op.(bepaal eerst de kastmaat d.m.v. onderstaande tabel). Je hebt nu de juiste hoogtemaat, voer deze in bij je bestelling, bepaal ook van buitenaf gezien waar u het motorsnoer door de muur wilt voeren, links of rechts. Dit snoer komt aan de achterzijde uit de kast.

TIP: Indien de geleider naast de vensterbank wordt gemonteerd, deze 1 cm in lengte door laten lopen, zodat het pantser mooi op de vensterbank rust.

Plaatsing van rolluik op het kozijn (HTF geleider)

rolluik_montage_bMeet de breedtemaat in cm tussen de muren in, doe dit onder aan het kozijn en ter controle ook even boven in het kozijn. De muur zou iets scheef kunnen zijn. Trek hier 1 cm van af, om aan beide kanten van het rolluik iets speling te houden, muren zijn nooit helemaal recht. Zo past je rolluik altijd goed en klemt niet. Meet de hoogte van het kozijn van bovenkant muur tot aan de vensterbank in cm. Trek hier een halve centimeter vanaf, ook weer om iets speling te houden. Je hebt nu de juiste maten, voer deze in bij je bestelling, bepaal ook van buitenaf gezien waar je het motorsnoer door het kozijn wilt voeren, links of rechts. Dit snoer komt aan de achterzijde uit de kast.

De breedtemaat die je opgeeft is de totale breedte van het rolluik inclusief zijgeleiders (5,5 cm per geleider). De hoogtemaat die je opgeeft is de totale hoogtemaat inclusief kast. De grootte van de kast wordt bepaald door de hoogte van het rolluik. Hier onder een tabel waar je kunt zien bij welke hoogte je een bepaalde kastmaat krijgt. Normaal wordt het rolluik op de muur of op het kozijn geplaatst, er zitten dan standaard HTF zijgeleiders bij.

LHTF zijgeleiders

rolluik_montage_cWil je het rolluik ergens tussen plaatsen i.p.v. ergens op? Bijvoorbeeld tussen 2 muren in? Bestelt u dan LHTF zijgeleiders. Meet de juiste maat tussen de muren in en verminder dit met 0,5 cm.

‘Valse’ vensterbank

rolluik_montage_dZit er bij jou geen vensterbank? Vergeet dan niet om een z.g.n. valse vensterbank bij te bestellen. Dit zorgt ervoor dat bij het ontbreken van een vensterbank de lamellen op deze valse vensterbank komen te rusten, zodat de lamellen er niet onder uit kunnen zakken (zie tekening D). De valse vensterbank is een hoekprofiel van 2 x 3 cm wat in de zelfde kleur van het rolluik wordt geleverd.

Kastmaten

Welke maat wordt de kasthoogte en breedte bij een bepaalde hoogte?