Hulp nodig? 085 237 64 00

Multishades worden ook wel Facetlights, Duorolgordijnen, Prestige rolgordijnen of Twistgordijnen genoemd.

Multishades zijn een uniek, exclusief en innovatief product dat zowel in klassieke als trendy interieurs thuis hoort. Multishades zijn een product met 2 lagen stof, bestaande uit transparante en niet transparante banen. Door met een kettingbediening de Multishades op en neer te laten, kun je geheel jouw eigen lichtinval bepalen; geheel gesloten, half open of open, op elke hoogte van het raam. Speel met licht en schaduw zoveel je wilt.

multishade

multishadeToepassing

Multishades met kettingbediening zijn geschikt voor plaatsing op ramen van alle afmetingen.

Afmetingen

Maximaal tot 6 m2, breedte tot 240 cm en hoogte tot 260 cm. Minimale breedte 40 cm. Minimale hoogte 50 cm. De Woodlookstoffen (kleur 8980 t/m 8985) zijn in verband met de stofdikte tot maximaal 200 cm hoogte leverbaar.

Bediening met kunststof ketting

De Multishades worden standaard geleverd met een zelfremmende kettingbediening en een kettinggewicht voor het optrekken en neerlaten van het product.

Profielen

Sierkap: aluminium, 68 mm breed, 73 mm hoog, met kunststof eindkappen. Onderlat: dubbele onderlat, aluminium, 20 mm breed, 45mm hoog, met kunststof eindkappen.

Profiel- en bedieningskleur

De kleur is standaard wit (RAL 9016) en optioneel en zonder meerprijs in mat aluminium (RAL 9006), crème (RAL 9001), donkerbruin (RAL 8014) of zwart (RAL 9005) leverbaar.

Stof

Multishades zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en kwaliteiten en hebben een maximale krimptolerantie van 3%. Hierdoor kan na plaatsing door krimp van het doek een lichtkier ontstaan. naast de standaard polyester stoffen zijn er ook een aantal vlam-vertragende (FR) polyester stoffen beschikbaar, speciaal geschikt voor projecten.

Opmeten

multishade_detail_afmetingenHoud bij het opmeten rekening met raamklinken en andere obstakels en bepaal de plaats van de bedieningszijde. Doordat de stof smaller is dan de opgegeven productiemaat kunnen bij montage “in de dag” aan weerszijden lichtspleten van 1 tot 2 cm ontstaan. Na plaatsing kan krimp in het doek de lichtkieren iets vergroten.

in_de_dag

Plaatsing in de dag

Meet de breedte bovenin het kozijn en noteer dit. Haal van de verkregen breedte 0,5 cm af. Meet vervolgens de hoogte en haal van de kleinste maat 1 cm af. U heeft zo de juiste maat.

op_de_dag

Plaatsing op de dag

Meet als hiernaast en tel daarbij de gewenste overlapping aan alle zijden. Zorg ervoor dat het product aan de onderzijde tot op de vensterbank wordt gemeten.

Erker- en hoeksituaties

Voor een erker- of hoeksituatie laat men in het algemeen de breedste Multishades doorlopen. Van de Multishades haaks op de breedste, de blijvende maat nemen, minus de steunmaat: 7,5 cm.

Productgarantie

Voor al onze producten geldt dat tot 2 jaar na aankoop gebreken, die te wijten zijn aan ondeugdelijkheid van de verwerkte materialen en/of fabricagefouten, gratis hersteld worden. Deze garantie geldt uitsluitend voor producten binnen de maximale maten en bij gebruik en behandeling die normale omstandigheden met zich mee brengen. De garantie vervalt wanneer het product buitenshuis wordt geplaatst, er eigenmachtig veranderingen worden aangebracht of het product wordt blootgesteld aan inwerkingen van buitenaf (chemische agressieve stoffen, vloeistoffen, dampen of gassen). Het product mag niet, tenzij specifiek aangegeven, in extreem vochtige ruimten worden toegepast. Geringe kleurafwijkingen zijn voorbehouden.

Vormvastheid

Stoffen zijn onderhevig aan variaties in temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor kan er een glooiing in de stof ontstaan die bij verandering van temperatuur en luchtvochtigheid weer kan wegtrekken. Ook kunnen de gesneden zijkanten enigszins rond gaan staan (het zogenaamde schotelen). Vervorming van het doek manifesteert zich met name bij grote oppervlakken.

Onderlat

De verzwaringsonderlat wordt uitsluitend aan de uiteinden op zijn plaats gehouden. Bij brede Multishades producten kan de onderlat daarom iets doorbuigen en kantelen, waardoor een kleine kier onstaat.

Rafelen

Door de groffe structuur van de transparante banen kunnen deze aan de zijkanten licht rafelen.

Bijzondere uitvoeringen

Meerdere producten naast elkaar

Multishades die naast elkaar komen te hangen, moeten de transparante banen en niet transparante banen op gelijke hoogte komen. Daarom wordt bij productie altijd uitgegaan van de bovenkant van het product. Hierdoor kan het zijn dat als de Multishades helemaal zijn neergelaten, deze niet geheel gesloten zijn.

Leverbare kleuren

Let op: Op onze internetsite kun je een indruk krijgen van de kleuren van de diverse stoffen / materialen. Omdat de kleurweergave via een computermonitor beperkingen kan hebben, verwijzen wij je voor een natuurgetrouwe kleurweergave door naar onze showroom of een plaatselijke dealer van het uitgezochte merk. Afbeeldingen, (technische) tekeningen, maten en gewichten van te leveren producten zijn zo nauwkeurig mogelijk weergegeven op de website. De Haan Westerhoff is echter niet aansprakelijk voor (de gevolgen van) fouten daarin, en/of afwijkingen daarin.