Hulp nodig? 085 237 64 00
Nieuwe uitstraling voor Rivierstaete Amsterdam

Nieuwe uitstraling voor Rivierstaete Amsterdam

Rivierstaete wordt herontwikkeld tot een gebouw wat klaar is voor de toekomst. Vastint wil als nieuwe eigenaar na jaren van leegstand en weinig tot geen onderhoud het gebouw een nieuw en fris aangezicht geven. Het gebouw is een ontwerp van Huig Maaskant, een van Nederlands bekendste architecten en bekend om zijn voorkeur voor grote en grootse gebouwen. Niet geheel toevallig was Rivierstaete bij de oplevering in 1973 dan ook het grootste kantoorgebouw van Europa¹. Op het pand zijn aluminium vliesgevels geplaatst waarna waarna wij in opdracht van Vastint 925 ritsscreens gemonteerd hebben, de screens zijn weggewerkt in de gevel. Het nieuwe pand heeft een modern en open aanzicht gekregen.

Het pand

Rivierstaete is prachtig gelegen aan de Amstel en heeft een groot potentieel om te transformeren van kantoorgebouw naar multifunctioneel gebouw. Verschillende opties worden uitgewerkt om een nieuw in het oog springend gebouw aan de rivier te creëren. Het gebouw heeft een uitstekende mogelijkheden voor verschillende faciliteiten. Een vernieuwd kantoorgedeelte en mogelijkheden voor voorzieningen op de begane grond en voor een hotel, ‘extended stay’ of appartementen op de hogere verdiepingen.

Trots

Onze projectadviseur Theo Zijlstra is trots. Waarom? Omdat het hele project met Vastint(opdrachtgever), AKS(gevelbouwer) en architect(MVSA Amsterdam) en De Haan Westerhoff in bouwteam is ontworpen en uitgevoerd.

Bron¹ Buurtcommunicatie Rivierstaete

NIEUWSGIERIG NAAR MEER?