Hulp nodig? 085 237 64 00

Rolgordijnen zijn tegelijkertijd klassiek en modern. In de collectie is altijd iets voor je interieur te vinden. In alle ruimtes vinden ze een goede toepassing. Verduisterende stoffen in actuele uni-kleuren en dessins maken rolgordijnen uitermate geschikt voor slaapkamers. Het rolgordijn is nog decoratiever te maken met een schulprand.

rolgordijnen

Rolgordijnen standaard (textiel)

Toepassing

Rolgordijn met kettingbediening is geschikt voor plaatsing op ramen van alle afmetingen. Met kabelzijgeleiding ook geschikt voor draai-/kiepramen tot 15°

Afmetingen

Maximaal tot 6 m2, breedte tot 300 cm en hoogte tot 260 cm. Minimale breedte 35 cm.

Bediening met kunststof ketting

Het rolgordijn wordt standaard geleverd met een zelfremmende kunststof kettingbediening voor optrekken en neerlaten.

Stof

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, kwaliteiten en transparanties en heeft een maximale krimptolerantie van 3%. Hierdoor kan na plaatsing door krimp van het doek een lichtkier ontstaan.

Lasnaad

Uni stoffen hoger dan 170 cm kunnen voorzien zijn van een horizontale lasnaad. Uni stoffen breder dan 200 cm en hoger dan 180 cm zijn ALTIJD voorzien van een LASNAAD. Dessinstoffen worden boven 165 cm hoog ALTIJD voorzien van een LASNAAD. Het patroon zal hierdoor niet altijd doorlopen. Tevens wordt de stof in sommige gevallen 90° gedraaid. Lasnaden zijn altijd geplakt en gestikt waardoor bij een verduisteringsdoek stikgaatjes zichtbaar zijn.

Buis/onderlat

De aluminiumbuis heeft, afhankelijk van de afmeting van het rolgordijn een doorsnede van 25 of 34 mm. De buis wordt geleverd met een bedieningsmechanisme en montagesteunen. De ovale kunststof onderlat wordt in een stofzoom geschoven en is niet zichtbaar. Tegen meerprijs is een beklede onderlat mogelijk.

Opmeten

in_de_dag

Plaatsing in de dag

Meet de breedte bovenin en haal hier 0,5 cm vanaf, dit is de blijvende maat. Meet de hoogte binnen het kozijn op twee plaatsen en tel bij de langste maat 1 cm bij. U heeft zo de juiste maat.

op_de_dag

Plaatsing op de dag

Meet zoals hiernaast en tel daarbij de gewenste overlapping aan alle zijden. Zorg ervoor dat het product aan de onderzijde tot op de vensterbank wordt gemeten.

Doordat de stof smaller is dan de opgegeven productiemaat kunnen bij montage “in de dag” aan weerszijden lichtspleten van 1 tot 2 cm ontstaan. Na plaatsing kan krimp in het doek de lichtkieren iets vergroten. Plaats een rolgordijn bij voorkeur “op de dag” en zorg voor voldoende overlap.

Erker en hoeksituatie

Voor een erker- of hoeksituatie laat men in het algemeen het breedste rolgordijn doorlopen. Van het rolgordijn haaks op de breedste de blijvende maat nemen, minus de steunmaat van 6,7 cm.

Productgarantie

Voor al onze producten geldt dat tot 2 jaar na aankoop gebreken, die te wijten zijn aan ondeugdelijkheid van de verwerkte materialen en/of fabricagefouten, gratis hersteld worden. Deze garantie geldt uitsluitend voor producten binnen de maximale maten en bij gebruik en behandeling die normale omstandigheden met zich mee brengen. De garantie vervalt wanneer het product buitenshuis wordt geplaatst, er eigenmachtig veranderingen worden aangebracht of het product wordt blootgesteld aan inwerkingen van buitenaf (chemische agressieve stoffen, vloeistoffen, dampen of gassen). Het product mag niet, tenzij specifiek aangegeven, in extreem vochtige ruimten worden toegepast. Geringe kleurafwijkingen zijn voorbehouden.

Vormvastheid

Stoffen zijn onderhevig aan variaties in temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor kan er een glooiing in de stof ontstaan die bij verandering van temperatuur en luchtvochtigheid weer kan wegtrekken. Ook kunnen de gesneden zijkanten enigszins rond gaan staan (het zogenaamde schotelen). Dit kan met name voorkomen bij verduisteringsstoffen. Ondanks het feit dat de maximale breedte van een rolgordijn 300cm is, adviseren wij om, indien mogelijk, het rolgordijn op te delen in twee of drie afzonderlijke rolgordijnen. Vervorming van het doek manifesteert zich met name bij grote oppervlakken.

Bijzondere uitvoeringen

Omdat wij jou voor elke unieke situatie een oplossing willen bieden, zijn een aantal bijzondere uitvoeringen van onze rolgordijnen mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.