Hulp nodig? 085 237 64 00

Zip screens worden ook wel SR-screens, Rits-screens, Solidscreens of Fixeerscreens genoemd.

De Zip screen is een bijzonder type screen waarbij aan de zijkanten een geleidingssysteem met rits zit. Dit maakt deze screen in elke stand windvast tot 8Bft. Omdat het doek opgesloten zit in de geleiders, is de screen in gesloten stand zelfs insectenwerend.

Screens zijn een ideale vorm van zonwering. Een van de eigenschappen van screendoek is dat de zonne-energie wordt gefilterd, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Zonnewarmte en licht worden tot 90% gereflecteerd, waardoor de temperatuur binnenshuis aangenaam laag blijft. Je hebt hierbij de keuze uit een zeer ruime screendoekcollectie.

Door de verticale montage steken er geen onderdelen buiten de gevel en blijft een vrije doorloop langs het raam mogelijk. Dit is een esthetisch en praktisch voordeel ten opzichte van conventionele uitvalschermen. Screens zijn hierdoor ook bijzonder effectief bij laagstaande zon.

Techniek

Het doek van deze screens glijdt door een ritsgeleidingssysteem naar beneden of naar boven. Door deze ritsgeleiding kan deze screen ook dienen als windscherm, bijvoorbeeld onder je terrasoverkapping, balkon of tuinhuis. Je kunt zo de windlast tot 85% reduceren en een aangename plek creëeren waar je heerlijk kunt vertoeven.

Tussen doek en geleider zit geen opening, waardoor het screen dan ook compleet verduisterend is in combinatie met verduisteringsdoek (in bijv. projectieruimtes). Let op: verduistingsdoek is alleen binnenshuis te gebruiken.

eigenschappen_screenDe screen is windvast in elke positie tot windkracht 8.

Onderzoek

Uit TNO onderzoek blijkt dat toepassing van buitenzonwering veel energie kan besparen. Door toepassing van automatisch geregelde buitenzonwering gedurende de zomer kan voor kantoren tot 29 procent en voor woningen tot 12 procent op energie voor koelen worden bespaard. [clearboth]

Afwerking

De omkasting van deze screens is ondermeer verkrijgbaar in geanodiseerd aluminium of gemoffeld in wit (Ral 9010), crémewit (Ral 9001) en antraciet (Ral 7016). Tegen meerprijs is een (structuur)lakkleur naar keuze mogelijk.

De speciale gemoffelde laklaag zorgt ervoor dat het scherm aanzienlijk beter slag- en slijtvast is. Bovendien is het op deze manier goed bestand tegen UV- straling en corrosiebestendig.

TÜV- en CE-gekeurd

Alle screens zijn getest door het Duitse keuringsinstituut TÜV en voldoen aan de hoge kwaliteitscriteria die hierbij gehanteerd worden. De schermen zijn tevens voorzien van CE-markering. Jouw garantie voor een veilig en betrouwbaar product waar je jaren plezier aan zult beleven.

Windtunneltest

Op 6 juli 2010 heeft deze screen tijdens een windtunneltest de maximale snelheid van de windtunnel, 145 km/h, doorstaan. Na de test was geen onomkeerbare schade of blijvende vervorming waargenomen. De screen en motor waren na de test nog operationeel.

Geleiders

Let op: Mocht je monteren tussen 2 staanders van bijvoorbeeld een Veranda overkapping, dan krijg je altijd een onafgewerkte zijde van de geleider te zien. Dit is eventueel op te lossen door een hoekprofiel er bij te bestellen (meerprijs).